"Jubileumboek SC Heerenveen is het mooiste dat ik ooit heb geschreven"

Het boek over 100 jaar sportclub Heerenveen is het mooiste jubileumboek dat hij ooit heeft geschreven. Dat zei Matty Verkamman bij de presentatie van het boek. Verkamman schreef ook het jubileumboek van SC Cambuur.
Verslaggever Roelof de Vries was bij de presentatie van het boek, in het Abe Lenstra Stadion.
Jubileumboek 100 jier SC Hearrenfean fan hjoed ôf beskikber
Het boek is vijf kilo zwaar, en wordt daarom niet per post verzonden. Mensen die het besteld hebben, kunnen he bij het stadion ophalen.
Het boek beslaat 672 pagina's en staat vol met verhalen over de geschiedenis van SC Heerenveen. Het is uitgedracht onder leiding van Matty Verkamman. De andere schrijvers zijn Hielke Biemond, Henk Mees, Jaap Visser, Johann Mast, Anne Roel van der Meer, Herman Joustra, en Lex Muller.
Ze mochten allemaal iemand uitzoeken aan wie ze een 'eerste' boek wilden geven. Ze kozen clubiconen: Riemer van der Velde, Foppe de Haan, Janneke Lenstra, Eddy Bosman, Gertjan Verbeek, Bart Hainja, Maarten de Jong, Johnny Jansen en Gerald Sibon.
Kijk hier naar de reacties van 'Mister Heerenveen' Maarten de Jong, en één van de schrijvers, Hielke Biemond, die ook fan is van de club.
Hielke Biemond en Maarten de Jong
Twintig procent van de opbrengst van de tweede druk van het boek gaat naar de actie #meiinoar, die geld inzamelt voor de jeugdopleiding van SC Heerenveen.
Er zijn tot nu toe dik 2000 boeken verkocht.
In het kader van het 100-jarig jubileum maken sportverslaggevers Arjen de Boer en Roelof de Vries een podcast over de gechiedenis van SC Heerenveen. Dat doen ze met interessante gasten.
De editie van deze week gaat over de meest beladen potjes: die tegen Cambuur. "Je voelt dan echt de haat", zegt Lucas Bijker. Hij maakte in 2015 de gevoelige overstal van Cambuur naar Heerenveen.