Advocaat: cliënt handelde uit zelfverdediging bij dodelijke steekpartij Oosterwolde

De man die op 4 april in de woning van zijn ex in Oosterwolde een 44-jarige man uit Bovensmilde doodstak, deed dat uit zelfverdediging. Dat zei de advokaat van de verdachte op de pro-formazitting bij de rechtbank. De inhoudelijke behandeling van de zaak is waarschijnlijk eind november. De verdachte beroept zich dan op 'noodweer' of 'noodweerexces'.
© De Vries Media
De man, uit Leeuwarden, wordt ervan verdacht dat hij bij een ruzie in de woning van zijn ex in Oosterwolde de man uit Bovensmilde met een mes gestoken had. Het slachtoffer wist te vluchten en reed naar een tankstation. Hij stierf later aan zijn verwondingen. De man uit Leeuwarden wordt verdacht van moord of doodslag. Het Openbaar Ministerie verwijt hem ook dat hij op dezelfde dag zijn ex-partner heeft mishandeld en bedreigd.
Beide mannen waren op bezoek in de woning. De man uit Bovensmilde had een relatie met de ex-partner van de Leeuwarder. De verdachte en zijn ex-partner hebben beide verklaard dat er een vechtpartij is geweest tussen de beide mannen.

Voorarrest

De rechtbank heeft vrijdag het voorarrest van de Leeuwarder met onbepaalde tijd verlengd. Het Openbaar Ministerie is nog druk bezig met onderzoek. Het wachten is onder andere op rapporten over de persoonlijkheid van de verdachte, en op de uitkomst van een letselonderzoek.
Na de dodelijke steekpartij hield de politie extra toezicht in Oosterwolde.