Groep Friese boeren naar "barbecue", maar zonder trekker

Een groep Friese boeren is met de auto op weg naar een niet bekend gemaakte locatie. Ze waren eerst van plan om naar Assen te gaan, maar zullen nu naar eigen zeggen naar een "barbecue". Het zou gaan om zo'n 35 auto's en 60 personen, die uit Tijnje zijn vertrokken. Verwacht wordt dat er onderweg bij Drachten en Oosterwolde zich meer boeren zullen aansluiten.
Fryske boeren nei Drinte
Boer Mick Tinga uit Bant, een van de voormannen van de acties van afgelopen tijd, verwacht dat er zo'n 3.000 mensen uit Fryslân op de "barbecue" zullen afkomen. Tinga wil niet zeggen of er ook actie zal worden gevoerd.
Ook wil hij niet bevestigen dat ze op weg zijn naar de Drentse plaatsen Wijster of Assen, waar woensdag boerenprotesten waren. Honderden mensen waar daar bij aanwezig. Er werden ruim zestig actievoerders gearresteerd, maar die werden later op de dag allemaal weer vrijgelaten. In Wijster zou een 'afterparty' gaande zijn.
© CAMJO media / Jaring Rispens
Volgens Tinga zijn de acties nog lang niet voorbij. "Wij gaan sowieso door met actievoeren. We gaan niet wachten. En hoe de acties eruit gaan zien, dat houden we nog voor ons. We hebben een plan klaar, we hebben een draaiboek liggen en daar kunnen we wel twee maanden mee vooruit."
Bij de rechtbank in Groningen dient donderdagmorgen een rechtszaak over het trekkerverbod bij de boerendemonstraties. Farmers Defence Force (FDF) eist dat het verbod van tafel gaat.