Cambuur neemt Jasper ter Heide gratis over van Ajax

SC Cambuur heeft de selectie voor het komende seizoen versterkt met Jasper ter Heide. De middenvelder, die ook als vleugelverdediger kan spelen, komt gratis over van Ajax en tekent een contract voor twee seizoenen. Ter Heide had in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2021.
Cambuur nimt Jasper ter Heide fergees oer fan Ajax
Cambuur hoeft dus niet te betalen voor Ter Heide, maar Ajax heeft wel een doorverkooppercentage afgedwongen. Dit betekent dat als Cambuur de speler in de toekomst verkoopt, er een deel van de opbrengst naar Ajax gaat.
De 21-jarige Ter Heide speelde in de afgelopen twee seizoenen voor Jong Ajax. Hij kwam in totaal 31 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. In deze wedstrijden scoorde hij twee keer en gaf hij drie keer een assist.
Jasper ter Heide © www.orange-pictures.nl

Eerste nieuwe speler

"Jasper stond al langer bij ons op de radar en is een speler met veel potentie. Hij heeft een gedegen opleiding achter de rug en kan zowel als rechtsback en verdedigende middenvelder uit de voeten. Dat in combinatie met zijn enorme drive en fijne persoonlijkheid maakt dat hij een zeer welkome versterking is", zegt technisch manager Foeke Booy.
Ter Heide is de eerste echt nieuwe speler van Cambuur voor het nieuwe seizoen. Eerder deze zomer legde Cambuur al wel Sven Nieuwpoort, Sonny Stevens en Robert Mühren vast. Nieuwpoort en Stevens hadden een aflopen contract, terwijl Mühren opnieuw wordt gehuurd van Zulte Waregem.