Nieuw boek van Lida Dykstra is genomineerd voor Vlaamse kinderjury

De jeugdroman 'Het beest met de kracht van tien paarden' van de Friese schrijfster Lida Dijkstra is genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV), in de categorie van 12- tot 14-jarigen.
© Barbara van Rijn Bluet Foto
Lida Dykstra schrijft sinds 1992 kinderboeken in het Fries en Nederlands en vertaalt haar eigen boeken van de ene naar de andere taal. Naast prentenboeken en boeken voor beginnende lezers schrijft ze voor de oudere jeugd. Bij die boeken laat ze zich graag inspireren door (kunst)geschiedenis, haar voormalige vakgebied. Sinds dit jaar is Lida Dijkstra Berneboekeambassadeur in Fryslân.

Griekse mythologie

Het boek 'Het beest met de kracht van tien paarden' (2020) is een hervertelling van een verhaal uit de Griekse mythologie over Theseus en de Minotaurus (een mens-stier). Het is een verhaal over Griekse helden en antihelden en een liefdesgeschiedenis die sterker is dan het noodlot.
© Omrop Fryslân
De KJV is de grootste jonge lezersjury van Vlaanderen, voor jeugd tussen 14 en 16 jaar. Elk jaar lezen en bespreken zo'n 9.000 jonge juryleden de acht voor hun leeftijd geselecteerde boeken. Als ze alle boeken hebben gelezen, brengen ze hun stem uit.
Tot april 2021 kan er worden gestemd.