Veel oud-leerlingen nemen nog één keer een kijkje op basisschool Bloei in Terkaple

Op basisschool Bloei in Terkaple konden leerlingen, oud-leerlingen en ouders zaterdag voor het laatst afscheid nemen van de school. Deze week gaat het gebouw officieel dicht. De kinderen gaan vanaf deze week naar de school in Terherne.
© Omrop Fryslân, Jantine Stoffers
De school wilde een mooi afscheid organiseren, ook al viel dat niet mee in deze coronatijd. In plaats van een grote happening konden bezoekers in kleine groepjes door de school en oude foto's bekijken.
Directeur Tjitske van Akker vindt het jammer dat de school sluit. "Het is jammer voor het dorp, de kinderen en ouders. Er zit heel wat historie in dit gebouw. Het doet zeer, maar we zagen het wel aankomen. We verliezen niet een school, maar een locatie."
© Omrop Fryslân, Jantine Stoffers
Veel oud-leerlingen kwamen langs. "Het is leuk om de school weer te zien, er is veel veranderd. Het brengt ons als groep acht weer samen. Jammer dat het er straks niet meer is."
Juf Tetsje staat bijna 40 jaar aan de school. "Het is bijzonder om oud-leerlingen weer te zien, om herinneringen op te halen en te vragen hoe het met ze gaat."
Verslaggever Jantine Stoffers was op de school
© Omrop Fryslân, Jantine Stoffers