Heerenveensupporters zonder seizoenskaart niet welkom in stadion

Sportclub Heerenveen onderzoekt hoeveel publiek of er in het Abe Lenstra stadion past, als iedereen zich moet houden aan de coronamaatregelen. Nu al is duidelijk dat alleen supporters met een seizoenskaart mogen komen. Losse kaarten worden niet verkocht. Dat meldt de club.
© www.orange-pictures.nl
Zolang de coronamaatregelen gelden, komen alleen seizoenskaarthouders en sponsoren in aanmerking om de wedstrijden bij te wonen. En als Heerenveen supporters moet selecteren, omdat niet iedereen het stadion in kan, heeft iedereen gelijke kansen om erbij te zijn.
"Het is oneerlijk supporters voorrang te geven en daarmee anderen te benadelen", stelt de club. "Dit geldt voor zowel de particuliere als de zakelijke seizoenkaarthouders."

Duizenden seizoenskaarten

De seizoenskaartenverkoop loopt nog steeds. Tot nu toe heeft de club ruim zesduizend kaarten verkocht. Vorig jaar waren dat er meer dan tienduizend. De eredivisie begjint weer in het weekend van 12 september.
SC Heerenveen is bezig met het opstellen van een protocol, om het mogelijk te maken dat er publiek bij de wedstrijden kan komen. De club hoopt dat protocol binnenkort te presenteren.

"Er is ruimte zat"

Eerder werd duidelijk dat het dan mogelijk moet zijn om voetbalwedstrijden te organiseren met publiek. Voetbalbond KNVB heeft een plan gemaakt waarmee het mogelijk wordt om enkele duizenden mensen toe te laten in het stadion. SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond is daar positief over.
"Er is ruimte zat", zei Roozemond eerder. "Waar je goed naar moet kijken, is hoe je dat doet met de aan- en afvoer van toeschouwers. En moeten ze bijvoorbeeld ook een mondkapje op?"