Prinsentuin in Leeuwarden gaat 's nachts dicht

De Prinsentuin gaat de komende maanden 's nachts dicht. Aanleiding is dat volgens de handhaving en de politie nog te veel mensen zich niet houden aan de onderlinge afstand. Omdat dat 's nachts moeilijk is te waarnemen, blijft het park dan dicht. Mensen die er 's nachts wel zijn, kunnen een boete krijgen.
Prinsetun ticht
"We hebben de afgelopen weken gezien dat er vooral 's nachts veel te doen is in de Prinsentuin", zegt wethouder Sjoerd Feitsma. "Veel mensen ontmoeten elkaar en dan is het gebruikelijk om vrij dicht bij elkaar te zitten. Dat kan niet in deze tijd. Het gaat om groepen van soms wel 150 of 200 mensen."
Bovendien hebben omwonenden en toeristen die met een boot in de Prinsentuin liggen, klachten over de overlast.

Tot begin september

De afsluiting van de Prinsentuin gaat woensdag om 22.00 uur in. Het park blijft iedere nacht tot 6.00 uur dicht. Dat blijft zo tot begin september. "We hebben heel bewust deze zomerperiode gedaan. In Rotterdam hebben ze ook een park afgesloten, maar zonder einddatum. Wij hebben dat heel bewust wel gedaan. Mochten we in september verkeerde signalen krijgen, dan kunnen we het verlengen, maar daar lijkt het nu niet op."
In de Prinsentuin staan al hekken om de stroom van publiek te reguleren. Bij de ingangen staan waarschuwingsborden. De handhaving en politie controleren of mensen echt niet in de Prinsentuin komen na tien uur 's avonds.

Uitzonderingen

De nachtsluiting van de Prinsentuin geldt niet voor mensen die met een bootje in de Prinsentuin liggen, voor bezoekers en personeel van De Koperen Tuin en voor de enige bewoner van de Prinsentuin.
© Omrop Fryslân