Pvda Harlingen blij voor Hein Kuiken: "Dit is een heel mooie kans"

De PvdA in Harlingen is blij voor Hein Kuiken dat hij een nieuwe uitdaging aangaat als wethouder van de gemeente Leeuwarden. "Maar het voelt natuulijk wel alsof de spits van FC Harlingen is opgehaald door Cambuur," lacht fractievoorzitter Edwin Helvrich. "Voor hem zijn we natuurlijk erg blij. Dit is een mooie kans om in een grote gemeente met mooie zaken aan de slag te gaan. En voor ons biedt het natuurlijk ook weer nieuwe kansen."
wethâlder Hein Kuiken fan Harns foar de Singelbrêge © Omrop Fryslân, René Koster
Kuiken gaat op korte termijn al beginnen in Leeuwarden. De PvdA in Harlingen moet dus zelf ook op zoek naar een nieuwe wethouder. "We gaan dinsdagavond met de fractie om tafel over hoe we het gaan aanpakken en dan zoeken wij ook naar geschikte kandidaten Het is een mooie periode om je in te werken en bekendheid op te doen. Bedoeling is dus dat de nieuwe wethouder vier jaar voor de volgende termijn beschikbaar is."
Volgens Helvrich heeft de partij wel een aantal geschikte kandidaten op het oog. "Ik noem natuurlijk geen namen." Of Helvrich zelf in aanmerking wil komen, laat hij nog even buiten beschouwing. "Vanavond gaan we er met de partij over praten. Het lijkt me dan nu ook geen geschikt moment om mijn eigen politieke ambities kenbaar te maken."
Fractievoorzitter Edwin Helvrich van de PvdA in Harlingen