Steekpartij bij station Leeuwarden: politie roept op filmpjes niet verder te verspreiden

De politie roept op om beelden die mensen gemaakt hebben van de steekpartij vrijdag bij het station in Leeuwarden niet verder te verspreiden. Voor de ogen van tientallen omstanders werd rond het middaguur in een auto die voor het stationsgebouw stond een 64-jarige inwoner van Leeuwarden aangevallen met een mes. Een 38-jarige man uit Rotterdam is aangehouden.
Standup Timo stekpartij
"Het is een heftig incident", zegt woordvoerder Anne Kok van de politie Noord-Nederland. "Er gaan op dit moment ook best veel beelden op social media rond en wij roepen mensen dan ook op om die beelden niet verder te verspreiden. Ook gezien de impact daarvan op de familie van het slachtoffer en het slachtoffer zelf."
Volgens Kok kunnen die filmpjes wel helpen bij het onderzoek naar het steekincident. "We zijn ook zeker op zoek naar mensen die ons de filmpjes kunnen laten zien, die daar geweest zijn. Die ons beelden kunnen geven van het moment zelf, maar ook van het moment dat zich daar aan vooraf heeft afgespeeld. Daar zijn we echt nog extra naar op zoek."
Het station is een van de drukste plekken in de stad en veel mensen waren getuige van het incident op klaarlichte dag. Kok zegt dat er slachtofferhulp beschikbaar is voor de mensen die dat nodig hebben.
© Kappers Media