Toch nog het Oerolgevoel op Terschelling met letters in het landschap

Geen locatievoorstellingen en landschapskunst met publiek op Oerol dit jaar vanwege corona, maar het vindt allemaal digitaal plaats. Toch zijn er op sommige plekken op Terschelling wel een aantal landschapskunstwerken te vinden, zoals letters. Het is een project van kunstenaar Marc van Vliet.
Dochs noch it Oerolgefoel op Skylge mei letters yn it lânskip
'De ongelooflijke maar waargebeurde avonturen van de onbevangen Kasper op het anders zo zinderende eiland'. Het is een hele mond vol, maar zo heet de vlog van kunstenaar Marc van Vliet. Op verschillende plekken op het eiland worden met een bouwploeg letters gemaakt en al deze letters vormen dan een woord. Al dit werk wordt gefilmd met een zogenaamde go-pro (een camera op je hoofd) bij Kasper, een van de deelnemers van de bouwploeg.
"Door middel van slow tv wordt dit langzaam in beeld gebracht. Zo kun je thuis vanaf de bank meegenieten van het eiland en hopen we het Oerolgevoel mee te geven", vertelt Isabelle Renate la Poutré. Ze monteert al de video's die elk dag tijdens het festival online komen.
© Isabelle Renate la Poutré
Op dinsdag was de ploeg op het Wad aan het werk. Toen het eb was, hebben ze allemaal stukjes hout in het slijk gestoken die zo de letter T vormen. Toen het hoog water werd, zijn al deze stukjes hout blijven drijven en was de letter vanuit de lucht mooi te zien.