Douwe Bob doet toch een optreden op Oerol: handhaving grijpt in

Eerst zou Douwe Bob maandag op Oerol wel optreden, toen niet en toen gebeurde het toch wel. Douwe Bob maakte er op geheel eigen wijze toch nog een kleine show van op het eiland. Al duurde het optreden niet lang. De handhaving op het eiland legde zijn optreden stil.
Douwe Bob by in earder optreden © ANP
Het optreden dat Douwe Bob op Oerol zou geven op het Groene Strand op Terschelling mocht niet doorgaan. De zanger, die met zijn eigen boot naar Terschelling was gevaren, had zijn pop-upconcert op social media aangekondigd. Echter, de gemeente zette er vanwege de coronamaatregelen een streep door. Toch pakte Douwe Bob zijn gitaar. Op foto's op social media valt te zien dat mensen op gepaste afstand luisteren naar zijn optreden.
Eerder uitte Douwe Bob zich al op Omrop Fryslân over het afzeggen van zijn optreden door de gemeente. "Ik weet nog steeds niet of dat de juiste beslissing is. Mijn hele hart zegt eigenlijk: come on we moeten even met zijn allen rebelleren", seit de sjonger. "Het is natuurlijk heel raar dat je wel met 300 man in een vliegtuig mag gaan zitten en dat je met 20.000 man mag demonstreren. Ik ben voor de Black Lives Matter-zaak, dat is een ander verhaal. Maar het is wel een ding dat een demonstratie wel mag, maar je mag blijkbaar niet een paar liedjes spelen."