Hamstra druk op zoek voor Heerenveen, maar: "Grote vissen laten zich niet zo makkelijk vangen"

Het kan wel eens een drukke zomer worden voor Gerry Hamstra, de technisch manager van SC Heerenveen. De selectie van de 'Feansters' moet behoorlijk versterkt worden en tegelijkertijd hebben spelers van Chidera Ejuke en Joey Veerman een erg goed seizoen gehad, waardoor er voor hen belangstelling kan komen. In de nieuwe SportCast laat Hamstra zijn licht schijnen, onder andere over de transferperikels in het Abe Lenstra Stadion.
De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle voorgaande SportCastst terug te luisteren.

Huntelaar

Een naam die regelmatig opduikt in de SportCast is die van Klaas-Jan Huntelaar. Over twee weken zit hij zonder contract bij Ajax en SC Heerenveen zou hem maar al te graag naar het Abe Lenstra Stadion halen. Hamstra heeft recent nog contact gehad met zijn zaakwaarnemer. "Natuurlijk heb je geïnformeerd bij de zaakwaarnemer. Je belt af en toe wel eens. Grote vissen laten zich niet zo makkelijk vangen."
Hoe groot de kans van slagen is, kan Hamstra niet zeggen. "Er is maar één man die die vragen kan beantwoorden en dat is Klaas-Jan zelf. Als je de kans krijgt om zo'n jongen terug te halen, dan zou dat fantastisch zijn."

Wensen

Er is een waslijst van spelers die Heerenveen verlaten. Alle drie de keepers, aanvoerder Daniel Hoegh, Ricardo van Rhijn, Jordy Bruijn en huurlingen Sven Botman, Alen Halilovic en Jens Odgaard. Op welke posities moet de club zich versterken? Hamstra: "We willen heel graag twee keepers, een linker centrale verdediger, een aanvallende middenvelder en een spits. We moeten vooral kijken naar transfervrije spelers."
Voor de keeperspositie wordt Hamstra geconfronteerd met namen als Maarten Stekelenburg, Luuk Koopmans en Cambuur-keeper Sonny Stevens. Maar volgens de technisch manager is de komst van een van die drie doelmannen niet aan de orde.
Ondanks dat bepaalde spelers een goed seizoen hebben gespeeld, is Ejuke de enige speler waarvoor echt belangstelling is geweest. "Daar is een concreet bod op geweest. Maar, hij heeft een driejarig contract. Veerman is niets concreet voor geweest en concreet vind ik het pas als een club zich bij mij meldt."
© Omrop Fryslân

SportCast

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer praten je in de SportCast elke maandag bij over al het sportnieuws, met een nieuwsgierige gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Geert van Tuinen.