Pop-upconcert Douwe Bob op Oerol afgelast: "Dat is natuurlijk heel raar"

Het optreden dat Douwe Bob wilde geven op het Groene Strand op Terschelling mag niet doorgaan. De zanger, die met zijn eigen boot naar Terschelling was gevaren, had op sociale media zijn 'pop-upconcert' aangekondigd. De gemeente zet daar nu vanwege de coronamaatregels echter een streep doorheen.
Douwe Bob bij een eerder optreden © ANP
Douwe Bob
"Ik weet nog steeds niet of dat de juiste beslissing is. Mijn hele hart zegt eigenlijk: come on we moeten even met zijn allen rebelleren.", zegt de zanger. "Het is natuurlijk heel raar dat je wel met 300 man in een vliegtuig mag gaan zitten en dat je met 20.000 man mag demonstreren. Ik ben voor de Black Lives Matter-zaak, dat is een ander verhaal. Maar het is wel een ding dat een demonstratie wel mag, maar je mag blijkbaar niet een paar liedjes spelen."
Volgens Douwe Bob zegt het afzeggen van zijn optreden iets over deze tijd. "Het is volgens mij een tijd waar ook helemaal geen plaats meer is voor nuance. Het is of heel links of heel rechts. Allemaal uitersten. We kunnen niet meer genuanceerd kijken naar of iets kan of iets niet kan. Bevel is bevel. Een beetje eng vind ik het stiekem. Ja, echt waar", aldus Douwe Bob.
Douwe Bob over het afgelaste optreden
Het Oerol-festival kon dit jaar vanwege het coronavirus niet op de normale manier doorgaan. De organisatie heeft daarom een online festival georganiseerd.