Chaos in sporthal Tzummarum: "Er heeft zelfs iemand tegen de muur gescheten"

"Alles lag over de kop, het was één grote chaos." Beheerder Gerben van der Mei van de sporthal in Tzummarum wist niet wat hij zag, toen hij op aandringen van de politie bij de hal aankwam zondagochtend. "Er lagen grote en kleine matten buiten, het gewapende glas lag in duizenden stukjes op de grond en de sporttoestellen lagen verspreid over de grond."
Volgens Van der Mei zijn de daders minstens een uur binnengeweest. "Ze zijn binnengekomen door een deur open te breken. Binnen hebben ze er een grote bende van gemaakt, en er heeft zelfs iemand tegen de muur gescheten. Het is verschrikkelijk." De beheerder heeft geen idee hoe groot de schade is, maar spreekt van een bende. "Alle ramen zijn stuk geslagen met kegels en al het spul uit de zaal is over de kop gehaald. Het is eigenlijk niet te beschrijven."
De sporthal wordt op dit moment niet gebruikt in verband met corona, en zou gesloopt worden. De technische recherche heeft al onderzoek gedaan, en Van der Mei zal aangifte doen bij de politie. Komende week gaat hij om tafel met de woningbouwstichting, die eigenaar van de hal is. Ook zij zullen aangifte doen. Van der Mei hoopt alleen dat het zover niet hoeft te komen, maar dat de daders zich uit eigen beweging melden.
Gerben van der Mei van de sporthal