Friese Poort begint Maritieme Campus op Urk

ROC Friese Poort wil een Maritieme Campus beginnen op Urk, in de Noordoost-Polder. Ze hebben anderhalf miljoen euro gekregen om het plan verder te ontwikkelen.
© Omrop Fryslân, Marlinde van der Woude
De campus moet een boven-regionale functie krijgen, om Urk daarmee ook internationaal op de kaart te zetten. Op de campus moet plaats zijn voor een grote diversiteit aan opleidingen, zoals visserij-, koopvaardij- en binnenvaartopleidingen. Daarnaast moet het ook een kenniscentrum worden voor de volledige maritieme sector in het algemeen, en de visserij in het bijzonder.
De ontwikkeling van het totale project zal vier jaar in beslag nemen. De huidige locatie van ROC Friese Poort op Urk zal vernieuwd en uitgebreid worden, met onder andere moderne simulatoren. Ook moet er een binnenbad komen voor trainingen, waardoor de opleidingen niet meer afhankelijk zijn van het weer.

Miljoenen

De totale projectkosten liggen bij de drie miljoen euro. De helft daarvan komt van het Regiodeal Noordelijk Flevoland. ROC Friese Poort betaalt de andere anderhalf miljoen. waarvan vijftien procent uit het bedrijfsleven moet komen.