Vijf medewerkers ziekenhuis MCL besmet met coronavirus

In ziekenhuis MCL in Leeuwarden zijn vijf medewerkers besmet met het coronavirus. Dat heeft het ziekenhuis woensdagmiddag bekendgemaakt. Het gaat om mensen van de chirurgische verpleegafdeling.
Fiif meiwurkers sikehûs MCL besmet mei coronafirus
De vijf besmette personen zitten momenteel thuis in quarantaine. Uit voorzorg zijn alle patiënten en collega's van de besmette verplegers getest. Ook wordt er een contactonderzoek gedaan.
Volgens woordvoerder Frits Mostert is nog niet duidelijk hoe het kan dat de medewerkers besmet zijn geraakt. "Er vindt momenteel een uitgebreid contactonderzoek plaats", vertelt Mostert. "De uitslag daarvan is nog niet bekend."

Geen bezoek mogelijk

Door de uitbraak is er momenteel geen bezoek mogelijk op de chirurgische verpleegafdeling. Operaties waarbij mensen op deze afdeling terecht zouden kunnen komen, zijn voorlopig uitgesteld. Deze patiënten hebben allemaal persoonlijk bericht gehad.
"Dat is uiteraard heel vervelend nieuws", volgens Mostert. "Voor de medewerkers en de patiënten op die afdeling. Op andere verpleegafdelingen is nog wel beperkt bezoek mogelijk, maar op deze afdeling nu niet meer."
Woordvoerder Frits Mostert van het MCL
"Ik keek er niet van op," zegt Margreet de Graaf van de GGD toen ze hoorde van de besmettingen. "Dat klinkt wat raar, maar het is te verwachten. Het geeft maar weer aan dat het virus niet weg is. We moeten wel voorzichtig blijven en ons aan de regels houden. Je kan erop wachten dat het weer ergens opduikt."
De uitslag is nog niet bekend, dat is aan het ziekenhuis zelf om te doen.
Volgens De Graaf is het niet veiliger of onveiliger om naar het ziekenhuis te gaan dan voor de coronatijd.
Margreet de Graaf