Boekingen bij het kattenpension in Jubbega vallen tegen: "In april waren we dicht"

Ook het kattenpension merkt de gevolgen van de coronacrisis. Mensen gaan minder op vakantie en brengen hun kat dan ook niet bij het kattenpension. Normaal zouden er in deze tijd van het jaar zo'n veertig katten in het pension zitten, nu zijn dat er zo'n zeven katten.
Kattepensjon
De boekingen nu in de coronatijd vallen wel wat tegen. "De maand april bijvoorbeeld, waren we echt dicht. 0 katten, helemaal niks", vertelt Bauke Kramer, eigenaar van het kattenpension in Jubbega.

Weer op vakantie

Kramer is blij dat de mensen weer wat op vakantie kunnen. "Als we kijken naar de boekingen die nu binnenkomen voor de zomer, dan zien we duidelijk dat mensen zin hebben weer op vakantie te gaan. In die zin zijn wij toch een thermometer van de hele reisbranche. Alle dagen komen nu boekingen binnen. Momenteel staat de teller op 70 katten, met een capaciteit van 120 katten is dat nog niet om naar huis te schrijven."
Verslaggever Arjen Bosselaar zag bij het kattenpension
© Omrop Fryslân, Arjen Bosselaar
Het pension bestaat dit jaar 25 jaar, maar echt een feestje vieren kan dit jaar niet door de coronacrisis. Er zijn ook niet veel kattenpensions die gespecialiseerd zijn. De klantenkring van dit pension komt eigenlijk uit het hele Noorden van ons land. "Als mensen eenmaal de loop naar ons ontdekt hebben, dan zien we ze terugkomen. Dan is men kennelijk toch tevreden."

Kattenvoer

zorgen over het kattenvoer wat nu blijft staan, maakt Kramer zich niet. "Dat is op zichzelf goed houdbaar. Dat komt niet op een paar maanden aan dat dat meteen bederft. Dat zit in blik en pakken, dus dat is geen groot probleem."
Verslaggever Arjen Bosselaar praat met eigenaar Bauke Kramer
© Omrop Fryslân, Arjen Bosselaar