PODCAST: 'Jan Unhuer'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze laatste Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'De nachtmerje'.

Aflevering 20: Jan Unhuer

Diep in de Wâlden woonde duivelbanner en wonderdokter Pier Potsje. Op een dag komt er een boer met een ziek paard bij hem. Volgens Pier Potsje is het paard niet ziek maar behekst. Het paard blijft bij Pier Potsje want het moet om 12 uur 's nachts behandeld worden.
Zover komt het niet. Want diezelfde nacht breken twee schurken in bij Pier Potsje. Ze vermoorden hem en nemen al zijn zilverstukken mee. Als de schurken het paard zien, besluiten ze dat ook mee te nemen en ze steken de boerderij in brand. Aan het paard hebben ze niet zoveel want het valt dood neer. Hoe kan het dat datzelfde paard een dag later door Jan Unhuer gebruikt kan worden voor een kar?
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify.
Kijk voor meer informatie en alle andere afleveringen van Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.