Veilig Thuis Fryslân nu ook bereikbaar via chat voor slachtoffers huiselijk geweld

Het is sinds maandag mogelijk om via een chat contact op te nemen met Veilig Thuis Fryslân. Wethouder Hilde Tjeerdema van de gemeente Leeuwarden opende de chat samen met chatmedewerkster Tjitske de Jong. De chat is bedoeld voor slachtoffers of omstanders van huiselijk of seksueel geweld of kindermishandeling, die niet in staat zijn om te bellen.
Wethâlder Hilde Tjeerdema iepenet de chat © Veilig Thuis Fryslân
"Bellen kan soms lastig zijn als je te maken hebt met huiselijk geweld of kindermishandeling. Zeker in deze periode dat we meer met elkaar thuis zijn, willen wij een extra mogelijkheid bieden om contact op te nemen met Veilig Thuis. Vandaar dat wij het initiatief hebben genomen om ook via de chat bereikbaar te zijn", zegt Debbie Maas, voorzitter van het Landelijk Netwerk Veilig Thuis.
Het chatgesprek is 100 procent anoniem, daarom kan er geen officiële melding gedaan worden. "Daarvoor zijn meer gegevens nodig dan we via de chat uitwisselen. Tijdens het chatten zal Veilig Thuis - als dat gewenst is - helpen bij het formuleren van een melding waarbij acties om het geweld te stoppen altijd in afstemming worden gedaan."
De chat is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur te bereiken op veiligthuis.nl. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag beschikbaar.