Minimacamping druk bezig voor opening: door corona is er minder plek voor tenten

Camping Polemonium in Opende, vlak over de provinciegrens bij Surhuisterveen, is druk bezig met de voorbereidingen voor de zomer. De camping is voor mensen met een kleine beurs, zodat ze ook op vakantie kunnen. Veel Friezen helpen campingeigenaar Appie Wijma met donaties.
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
Het zandpad wordt momenteel betegeld en het speeltoestel wordt geverfd. "We gaan 3 juni open en dan moet het dus klaar zijn", zegt Appie Wijma. Hij verwacht gasten uit het hele land. "Ik ben al gebeld door mensen uit Zuthpen en Nijmegen, maar ik neem nog geen boekingen aan. Men kan zich inschrijven op 2 juni vanaf 's ochtends tien uur. Anders is het niet eerlijk en iedereen moet eenzelfde kans krijgen." Hij verwacht dan veel drukte. "Dat wordt een heksenketel, ik zit vast in een keer vol. Ze zitten allemaal te wachten."

Minder tenten

In verband met de corona is er nu nog maar plek voor vier tenten. "Het moet wel veilig zijn, voor de mensen, maar ook voor onze vrijwilligers. Die wilden allemaal dat we open zouden gaan." De meeste vrijwilligers werken achter de schermen. "Ze bakken pannenkoeken en smeren broodjes en komen niet bij de gasten, dat doe ik."
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort