De cultuursector komt in actie: "We willen laten zien dat onze maatschappij dood is zonder cultuur"

De culturele sector komt in actie tegen de steunmaatregelen van de regering. Volgens het actiecomité 'Cultuur in Actie' wordt de culturele sector keihard getroffen door de coronamaatregelen. Artiesten, kunstenaars, organisaties en zelfstandigen missen al weken lang hun inkomsten. Omdat de acties op het Malieveld in Den Haag niet mogelijk zijn, start de sector een digitale actie.
De kultuersektor komt yn aksje: "We willen laten zien dat onze maatschappij dood is zonder cultuur"
Jan Kuiper uit Leeuwarden is één van de initiatiefnemers om deze landelijke actie te starten. "Er zijn zo veel mensen in de kunst- en cultuursector zonder perspectief. Je weet niet hoe het verder gaat. We vonden dat het tijd was om een signaal af te geven dat er zo veel mensen zijn die in de problemen zitten, die we niet zien. Denk aan mensen die evenementen organiseren, posters maken, achter de schermen werken."
De insteek van de actie is heel positief, stelt Kuiper. Maar toch is de boodschap heel serieus. "We willen zeven dagen lang 24/7 cultuur zichzelf laten presenteren. We willen de schoonheid laten zien: dit is wat wij doen. Het idee daar achter is om de minister van cultuur te laten zien dat onze maatschappij dood is zonder cultuur."
Initiatiefnemer Jan Kuiper

Laat jouw stem ook horen

Van 30 mei tot en met 15 juni kan iedereen in de cultuursector zijn stem laten horen op de website www.cultuurinactie.nl. Wie mee wil doen, wordt uitgenodigd om in Utrecht op te treden.