Showkorps Jong Pasveer oefent weer, maar wel op veilige afstand

Showband Jong Pasveer uit Leeuwarden is weer los. Sinds meer dan twee maand geleden de coronamaatregelen werden ingevoerd, kon er niet meer gerepeteerd worden, net zoals bij alle andere korpsen. Jong Pasveer heeft echter het voordeel dat de showband buiten repeteert. En dat mag inmiddels weer. Bas Hut van Jong Pasveer: "Muziek maken is echt een belangrijk deel van het leven van onze leden, dus ze waren echt heel blij dat ze weer los konden."
It Pasveerkorps gie as earste oer de nije atletykbaan © Omrop Fryslân
De afgelopen weken werd er niet gerepeteerd, maar toch was er volop contact met de leden, vertelt Hut. "We hebben regelmatig contact gehad, al was het maar om een mop te vertellen. Maar hoe langer het duurt hoe meer iedereen weer in z'n eigen wereldje kruipt. Gelukkig mogen we weer los. Maandag was de eerste repetitie. We zijn gaan zitten op het veld en hebben besproken wat iedereen meegemaakt heeft. Daarna zijn we lekker gaan spelen."

Marcheren op anderhalve meter

Op het sportveld heeft het korps volop de ruimte, maar toch zijn er maatregels genomen. "We zetten pionnen op anderhalve meter van elkaar. We houden ons streng aan de maatregelen. Daarmee houden we het veilig voor de leden, het thuisfront, maar ook voor de buurt. We hebben ook een brief naar de buren gestuurd om aan te kondigen dat we weer gaan repeteren. Onze showinstructeur had zich goed voorbereid en alvast een looptraining gemaakt. Je kunt best op anderhalve meter afstand van elkaar marcheren. Maar een show geven kan niet, dan kom je te dicht bij elkaar."

Grote zorgen

Voor de komende maanden staan er geen optredens in de agenda van Jong Pasveer. Hut: "We hebben dit jaar als verloren beschouwd qua optredens. We zijn een gezonde club, financieel gezien. Eén jaar zonder optredens is best te dragen, maar uiteindelijk halen we ons plezier uit het lopen van shows. Zo lang dat op anderhalve meter moet, dan is dat niet te doen. Dat is best een grote zorg, waar ik liever nog niet te veel over nadenk."
Bas Hut van Jong Pasveer