Marathons lopen voor onderzoek naar MS: in elke provincie één

Een Fries om útens en zijn maat lopen zaterdag een marathon in Fryslân in het teken van MS Research. Het gaat om Berend Schotanus en René Vernooij en zij lopen voor hun andere maat Ruurd Sieperda, die MS heeft. Om geld binnen te halen lopen ze dit jaar iedere maand een marathon in een provincie. Zaterdag is Fryslân dus aan de beurt.
© Shutterstock.com (Pavel1964)
Het plan was om de Slachtemarathon te lopen, maar het coronavirus zorgt er voor dat dit evenement begin juni niet door kan gaan. Er is nu gekozen voor het parcours van de Frysman triatlon bij Warns, die normaal ieder jaar is maar nu ook niet door kan gaan.
Ruurd Sieperda had een boerenbedrijf maar door de ziekte MS kan hij dat beroep niet meer doen. Ruurd werd door zijn maten Berend en Rene vaak Jerommeke genoemd, en zo is teamjerommeke ontstaan met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor onderzoek naar MS. Er is tot nu toe al 2.000 euro opgehaald.
"Het gaat goed, Ruurd en zijn vrouw hebben ook even een stukje meegefietst. Zo komen wij het wel door. Vorig jaar deed ik de Frysman triatlon en ik zocht een nieuwe uitdaging. Toen dacht ik: zou het mogelijk zijn om in elke provincie een marathon te lopen? Mijn maat zei: ik doe mee, maar dan doen we het wel voor een goed doel", legt Berend Schotanus uit.
Berend Schotanus