Talloze reacties op het overlijden van Andries Ekhart

Op verschillende manieren reageren mensen en organisaties op het overlijden van PvdA-fractievoorzitter en oud-wethouder Andries Ekhart van Leeuwarden. PvdA Leeuwarden is diep geraakt, schrijft de partij op de website. Zijn humor zal worden gemist. "We zullen nooit weten welke grap Andries zelf zou hebben gemaakt over het feit dat hij ons heeft verlaten op Hemelvaartsdag."
Andries Ekhart © PvdA Leeuwarden
Landelijk partijvoorzitter Nelleke Vedelaar laat weten dat ze erg verdrietig is. Ze noemt hem een PvdA'er met hart en ziel voor de mensen. Ook commissaris van de Koning Arno Brok laat weten dat het overlijden van Ekhart hem raakt. Hij zegt dat hij goede herinneringen bewaart aan de tijd dat Ekhart wethouder van Sneek was. Brok was daar toen burgemeester.
Oud-wethouder Thea Koster noemt hem een fantastische lieve betrokken collega met een groot rood sociaal hart. CDA-Tweede Kamerlid Harry van der Molen kent Ekhart uit zijn tijd als wethouder in Leeuwarden. Hij noemt hem een ontzettend innemende en sociaal gedreven man.
Ook vanuit Cambuur wordt gereageerd op het overlijden van Andries Ekhart. De club noemt hem een echte Cambuurman en wenst de nabestaanden sterkte. Volgens de sociale tak van Cambuur, Cambuur Verbindt, was Ekhart altijd maatschappelijk betrokken en actief voor de medemens.

"Warme collega"

"We konden het eigenlijk niet geloven. We hebben donderdag nog contact met hem gehad over van alles en nog wat, via de mail en de app. Dus dan is de eerste reactie: dit kan niet," zegt PvdA-wethouder Sjoerd Feitsma.
Feitsma spreekt lovend over Ekhart. "Het was echt een sociaaldemocraat: in Leeuwarden, maar ook als persoon. Als collega was het een prettige, sociale en warme collega met veel relativerende humor. Hij was in staat om flinke discussies even om te draaien, dat is ook een talent. Ik denk dat Andries een van de meest bekende gezichten is van de PvdA in Leeuwarden en Fryslân. Hij heeft echt zijn bijdrage geleverd aan sociale aspecten."
Wethouder Sjoerd Feitsma