Strand Burgum gesloten vanwege scherpe voorwerpen in het water

Het strand van Burgum is komend weekend gesloten voor bezoekers. Donderdag hebben meerdere kinderen verwondingen opgelopen door scherpe voowerpen in het water.
© De Vries Media
Het gebied is met lint afgesloten. Mensen wordt verzocht om niet naar het strand te komen. Maandag begint de gemeente met onderzoek. Wanneer het strand weer open kan, is nog niet bekend.
Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel weet nog niet hoe het precies met de kinderen is. "Ik heb nog niet persoonlijk contact met ze gehad, ik ken hun namen nog niet. Wel heb ik contact gelegd met de voorzitter van dorpsbelangen, en het lijkt erop dat wij zo wel contact kunnen krijgen. Wat ik gehoord heb, is dat het aan de voeten zou zijn."

Onderzoek

"Wij zijn er wel erg van geschrokken," zegt de burgemeester. "Het strandje ligt er nu ruim twee weken. Het is er op verzoek van het dorpsbelang kwam en je wilt dat kinderen daar gewoon gemakkelijk kunnen spelen. Wij houden bij ieder strandje in de gemeente toezicht en houden het schoon. Als dan zoiets gebeurt, is het enige wat je kunt doen: een lint eromheen en gauw onderzoek doen. Het is jammer dat het nu even dicht moet, maar het moet wel goed en we willen niet dat mensen gewond raken. Maandag gaan we goed onderzoek doen."
Gebben hoopt wel dat het strand weer snel open kan. "Ik heb zicht op het strandje en zie hoeveel vermaak en plezier er is, dus ik wil het zo snel mogelijk weer open."
Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel