SC Heerenveen biedt seizoenkaarthouders mogelijkheid voor compensatie

SC Heerenveen zal haar seizoenkaarthouders komend seizoen financieel tegemoetkomen als er wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden. Dat meldt de club op haar website. Nadat het kabinet dinsdagavond sommige maatregels versoepeld heeft, begon de voetbalclub met de seizoenkaartcampagne. De Feansters noemen de huidige periode zonder betaald voetbal 'bizarre tijden.'
© www.orange-pictues.nl
De club biedt haar vaste seizoenkaarthouders twee opties voor het verlengen. Een gouden en een zilveren variant. Bij een zilveren verlengmogelijkheid kunnen supporters een financiële compensatie tot 50% van de waarde van hun seizoenkaart krijgen, als er wedstrijden zonder publiek gespeeld worden. "Bij sc Heerenveen kunnen we ons goed voorstellen dat niet alle supporters onvoorwaardelijk hun seizoenkaart(en) kunnen of willen verlengen. De club kreeg dan ook ontzettend veel mailtjes, telefoontjes en berichtjes met de vraag of er meer verlengopties kunnen worden gecreëerd," schrijft de club.
Bij een gouden variant van de seizoenkaart worden supporters beloond voor hun steun zonder financiële compensatie. Seizoenkaarthouders krijgen dan korting op een wedstrijdshirt en een naambordje bij hun stoel in het stadion. Voordat de campagne begon waren er al 1.300 supporters die om verlenging van hun seizoenkaart hadden gevraagd.