Drie maanden vertraging voor bouw nieuw Cambuurstadion: 'Verdomd vervelend'

De bouw van het nieuw te bouwen Cambuurstadion loopt vertraging op. Dat schrijft het college van B en W aan de Leeuwarder gemeenteraad. In juli 2017 stemde dezelfde raad in met de komst van het nieuwe stadion dat in december 2021 klaar moest zijn. Dat wordt nu, als alle partijen akkoord zijn, pas in april 2022.
Trije moannen fertraging foar bou nije Cambuurstadion: 'Verdomd vervelend'
De vertraging komt doordat er nog geen akkoord is tussen SC Cambuur en Stadionontwikkeling Cambuur, de SOC, zo schrijft het college aan de raad. Ook de financiering is nog niet helemaal rond. Tussen de club en de SOC is nog geen akkoord over hoe het nieuwe stadion er nu precies uit komt te zien.
Daardoor kan er nog geen duidelijkheid komen over hoe het stadion precies afgemaakt wordt, en op welke termijn. Zolang al die onzekerheid er is zal er geen grond van de gemeente overgedragen worden en zal de gemeente vooralsnog geen nieuwe verplichtingen aangaan voor het bouwklaar maken van de openbare ruimte.

'Verdomd vervelend'

Cambuur-directeur Gerald van den Belt zegt de vertraging 'verdomd vervelend' te vinden. "Ik had het liever anders gezien, maar het is niet anders." Van den Belt verwacht echter dat het bij deze drie maanden vertraging blijft en dat het stadion niet nog later opgeleverd wordt. "Ik heb er vertrouwen in dat de plooien de komende periode kunnen gladstrijken. Er is iets meer tijd nodig."
© Bureau voor Widdershoven architectuur en architecten BV
Directeur Gerald van den Belt van Cambuur over de vertraging