Syb & Henk: fietsend en zingend de 11 steden bij langs

Zanger Syb van der Ploeg en oud-Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent stappen komende donderdag, op Hemelvaartsdag, op de fiets om samen de Elfstedentocht te fietsen. In alle steden brengen ze een bezoek aan een verzorgingstehuis. "Wij willen deze kwetsbare groep heel graag een hart onder de riem steken. Juist deze mensen hebben het zwaar in deze tijd, nu ze maar weinig contact kunnen hebben met hun familie", zegt Van der Ploeg. "Maar ook hun families en het zorgpersoneel verdient een duwtje in de rug."
© ANP
De fietsactie wordt georganiseerd in samenwerking met provincie Fryslân voor het project 'Fryslân yn Ferbining'. Gedeputeerde Douwe Hoogland: "De coronacrisis heeft een grote impact op de leefbaarheid in onze provincie. Met Fryslân yn Ferbining willen wij de gemeenschap bemoedigen en mensen verder helpen in deze moeilijke tijd. De bijdrage van Syb en Henk is daarin een geweldig initiatief."
Het startsein wordt gegeven in de Swettehaven in Leeuwarden, donderdagochtend om 7:15 uur. Om 21:00 uur heeft het afsluitende optreden plaats in Leeuwarden.
© Omrop Fryslân
Syb van der Ploeg