Online conferentie Vonketon levert verschillende concrete ideeën op

De online conferentie Vonketon heeft verschillende concrete ideeën opgeleverd. Dat is maandagavond duidelijk geworden bij de presentatie van de uitkomsten live op YouTube. Zo is er een plan om op 26 juni een diner te organiseren voor iedereen met producten uit de eigen streek. En een concept voor een app die mensen kan helpen om de eigen omgeving te verduurzamen.
© Vonketon
Vonketon werd vorige week donderdag en vrijdag gehouden. De conferentie heet als doel om plannen te ontwikkelen voor een duurzame toekomst na de coronacrisis. En dat wordt gedaan op basis van 17 uitgangspunten van de Verenigde Naties voor bijvoorbeeld de aanpak van armoede en onderwijs voor iedereen. De ideeën moeten zo concreet mogelijk zijn.
De organisatie noemt de conferentie een succes en is tevreden over de uitkomsten. Volgens Heleentje Swart van de organisatie hoeven mensen niet lang te wachten op de concretisering van sommige ideeën. "Wachten is er niet bij en iedereen kan meedoen", zegt ze enthousiast. Swart ziet wil dat niet alles zonder problemen is verlopen. Zo ging de presentatie van de resultaten niet geheel vlekkeloos. Ook bij de conferentie zijn er wel wat zaken misgegaan, maar over het geheel zijn Swart en het gehele team van de organisatie meer dan tevreden. "We hebben zoveel mailtjes van deelnemers ontvangen die enthousiast zijn geworden. Dat is prachtig", zegt ze. Volgens haar is een concpet van een online conferentie absoluut voor herhaling vatbaar.
Heleentje Swart fan Vonketon