Campings mogen toiletten weer openen: "Daar zijn we heel blij mee"

De centrale sanitaire gebouwen op jachthavens, campings en vakantieparken in Fryslân mogen weer open. Op camping It Wiid in Earnewâld zijn ze er blij mee.
Betizing oer iepenbiere toiletten
Dat de toiletten weer open mochten, kwam als verrassing voor Annelie Blekman van camping It Wiid. "We mochten gisteren ineens open, er waren al wat geruchten dat ze ermee bezig waren, en je hebt natuurlijk steeds hoop. Het is nu heel mooi dat het wel mag, de douches zijn nog wel dicht, maar de toiletten mogen open en daar zijn we heel blij mee."
Blekman vindt het vreemd dat zij de wc's eerder nog niet konden openen. "We vonden het een klein beetje scheef dat bij IKEA en tuincentra wel de toiletten open mochten en bij ons nog niet, nu is daar heel duidelijk een uitspraak over gedaan en dat is wel heel fijn."

Eerste stap

Met het openen van de toiletten is een eerste stap gezet, maar Blekman hoopt dat ook de douches snel weer open mogen. "Het is een heel positief bericht, het is fijn voor de mensen dat een eerste stap is gemaakt. We hopen ook dat de douches snel weer open kunnen, er wordt verwacht 1 juli, wij hopen op eerder en daar blijven we ook voor pleiten. Wij hebben douches die helemaal afgesloten zijn, dus wat ons betreft kunnen we open."
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Annelie Blekman van camping It Wiid
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust