PODCAST: 'De kegeljende rjochters'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze zestiende Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'De kegeljende rjochters'.

Aflevering 17: De kegeljende rjochters

Ergens in een dorp in Fryslân hoort een koster om middernacht geluiden uit een kerk komen. Hij kan de geluiden eerst niet thuisbrengen, maar als hij goed luistert meent hij dat het kegelgeluiden zijn. Helemaal overstuur draaft hij naar het huis van de dominee om de dominee op te halen. Als ze samen door een raampje in de kerk turen, zien ze dat er wel twaalf mannen in zwarte kleren aan het kegelen zijn... met doodshoofden en mensenbotten! Klokslag 1 uur zijn de mannen verdwenen. Maar de volgende nacht bij lichte maan zijn ze er weer. Dit vreemde gedoe moet natuurlijk ophouden. Maar hoe?
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify.
Kijk voor meer informatie en alle andere afleveringen van Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.