Nieuwbouwproject 'De Toekomst' bij Steggerda af; gemeente pakt gebied aan

De bebouwing van de voormalige locatie van de melkfabriek in Steggerda is in 2019 al afgerond, maar de openbare ruimte is nog niet klaar. Dit komt de uitstraling van de leefomgeving niet ten goede en zorgt voor overlast bij bewoners. Nu de gemeente Weststellingwerf de grond sinds kort in bezit heeft, wil die het gebied zo snel mogelijk veiliger en leefbaarder maken.
© Gemeente Weststellingwerf
De gemeente wil ervoor zorgen dat alle bewoners in een veilige en prettige omgeving terechtkomen. De gemeente kon niet eerder aan de slag met het afwerken van de openbare ruimte omdat de grond nog in bezit was van de projectontwikkelaar, die daar contractueel verantwoordelijk voor is.
In 2019 is de projectontwikkelaar opgeheven zonder het project te finaliseren. De gemeente vond dat de bewoners van De Toekomst hier niet de dupe van mochten zijn en heeft de grond daarom overgenomen, om het gebied op te knappen.

Gemeente neemt kosten op zich

Wethouder Jack Jongbloed: "Wij ronden het project af en nemen voorlopig de kosten van de werkzaamheden voor onze rekening. In de gesprekken met de bewoners werd ons gevraagd de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren, het liefst voor de bouwvakvakantie. We zijn heel blij daar nu invulling aan te kunnen geven."
Een aannemer begint komende week met de werkzaamheden rondom De Toekomst. Er wordt een aansluiting gemaakt van de straat De Toekomst op de Vaartweg. Daarnaast komt er een voetgangerspad met parkeervakken. De werkzaamheden zullen ongeveer drie weken in beslag nemen.