Volkstuinvereniging Lemmer wil met Facebookpagina leden zoeken

De 65 leden van de volkstuintjes in Lemmer (VTV) hebben een nieuw bestuur gekregen. Ultieme doel is om de tuintjes toekomstbestendig te maken en daar is een nieuw bestuur voor aangesteld. Met hulp van een Facebookpagina wordt nu geprobeerd meer leden te krijgen, want er zijn nog altijd negentien percelen beschikbaar voor mensen die een tuin net buiten Lemmer willen hebben.
Jessica Schouten en Henk Jan de Hoop © Omrop Fryslân, Timo Jepkema
"De meesten zijn wel blij dat we dat taken oppakken. Er zijn nog 19 percelen beschikbaar en we hopen met de oproep op Facebook er nog altijd leden bij te krijgen", zegt secretaris Jessica Schouten. De 74-jarige volkstuinvereniging in Lemmer valt officieel onder Rutten in de Noordoostpolder, maar het zijn toch vooral inwoners van Lemmer die gebruik maken van de mogelijkheid om de tuin in te gaan.
Het bestuur ziet dat er veel meer mensen rondlopen sinds de coronacrisis. "Mensen vinden het in deze coronatijd prettig om even veilig in de buitenlucht te kunnen zijn. Wij merken echt dat de belangstelling groter is", zegt complexbeheerder Henk Jan de Hoop.
© Omrop Fryslân, Timo Jepkema
Van droogte hebben de meeste gewassen in de tuin geen last. "Het is hier hele natte vruchtbare grond door onze ligging vlak naast het IJsselmeer", zegt Jessica Schouten.