Deuren van Leeuwarder bibliotheek gaan langzaamaan meer open

Ook de bibliotheken krijgen langzaamaan meer ruimte. Vanaf deze woensdag is het weer mogelijk om boeken in te leveren. Eerder hadden sommige bibliotheken een afhaal- en bezorgservice opgezet. De deuren van dbieb in Leeuwarden blijven nog wel dicht. Bezoekers kunnen op het plein van de Blokhuispoort hun geleende boeken in een bakje leggen.
© Omrop Fryslân
"Het was een lekker gevoel toen Rutte zei dat we weer open mogen. We zijn nu aan het kijken hoe dat veilig kan. Als mensen boeken inleveren, moeten die 72 uur in quarantaine," vertelt teamleider Nicole Bevers van dbieb. "En we zijn druk bezig met de voorbereidingen om maandag weer open te gaan en de bibliotheek anderhalvemeterproof te maken."
Verslaggever Geert van Tuinen was bij dbieb
Vanaf deze woensdag is het mogelijk om weer boeken in te leveren. "We krijgen leuke reacties en mensen zijn blij dat we weer open mogen. Ze hebben niet kunnen hamsteren, daar was geen gelegenheid, zo plotseling moesten we sluiten. We hebben vol ingezet op online boeken. En we hadden een afhaal- en bezorgservice."
Komende maandag gaan de deuren dus weer open voor de leden om boeken in te leveren en te lenen. Wie in de bieb een krantje wil lezen of wil studeren, moet nog even geduld hebben. Het is nog niet bekend wanneer dat weer mag.