Kunstenaars in Leeuwarden zetten werk voor het raam 'voor kunstroute op afstand'

Op bijna dertig plekken in Leeuwarden zetten kunstenaars hun werk voor het raam. Daar beginnen ze mee op Pinkstermaandag 1 juni. De route heet 'Looking for a star'. Zo kunnen kunstliefhebbers toch aan hun trekken komen in deze coronatijd en zo op afstand van kunst genieten.
Werk van deelnemende kunstenaar Gea Koevoets © Gea Koevoets
Het idee komt van kunstenaar Paul Andringa.
De locaties staan op een plattegrond en zijn te herkennen aan een ster op een tegel. Deelnemers kunnen een bericht achterlaten voor de kunstenaars door een reactie bij de betrokken persoon in de bus te gooien.
Deze werken blijven een maand staan. In juli en augustus komen er andere kunstwerken van de kunstenaars. Op 1 juni fietst Cuun langs de route op haar poetrybike. Passanten mogen een gedicht uit haar fietstas pakken.
Onder de deelnemende kunstenaars zitten onder andere Carla van der Heijde, Dirk Beintema, Catrinus Spinder en Ton Groothaar
Er komt ook een app met de route en een flyer met de route. De flyer is vanaf 30 mei te krijgen bij De Pluymgraaff (Nieuwe Oosterstraat 5), Bloemist Johan Hemrica (Nieuwestad 51), Chocolaterie Leonidas (Kleine Kerkstraat 2) en Slagerij Atlas (Zuidvliet 71) en het VVV kantoor.