Keramiekmuseum zoekt spullen van zolder voor kunstwerk

Gooi oude spullen van zolder niet weg, maar geef ze aan ons. Dat zegt het Leeuwarder keramiekmuseum Princessehof. Voor een installatie in een tentoonstelling over huidige kunst zoekt het museum voorwerpen die te maken hebben met reizen, de zee en de scheepvaart.
© Omrop Fryslân
Van al de spullen die ingezameld worden, maken de Argentijnse kunstenares Liliana Porter en curator Tanya Rumpff een selectie. Dat wordt gebruikt in een kunstwerk Porter. Ze gebruikt tweedehands voorwerpen en diggels van keramiek. Dat kunstwerk maakt deel uit van een expositie die op 5 september opent in het Princessehof.

Gratis naar binnen

De mensen die spullen insturen die uiteindelijk ook gebruikt worden in het kunstwerk, krijgen vier toegangskaartjes voor het museum. Mensen kunnen eerst foto's naar het museum mailen, met de afmetingen van het voorwerp erbij. Insturen van foto's kan tot en met 1 juli.
De ingestuurde spullen kunnen alleen spullen zijn die anders weggegooid zouden worden, want de mensen krijgen het na de tentoonstelling niet terug.