Coronaproof-speurtocht voor kinderen in Drachten

Ze zetten zo'n honderd gezinnen op een dag aan het werk: twee vrouwen uit Drachten hebben in samenwerking met een aantal ondernemers een speurtocht door het Drachtster centrum georganiseerd. Coronaproof. De gemeente ziet het volgens de vrouwen niet als evenement en dus kunnen de kinderen speuren.
Coronaproof-speurtocht foar bêrn yn Drachten
Ze kennen elkaar van het schoolplein en toen ze thee met elkaar dronken, kwam het idee voor de speurtocht spontaan opzetten. Ze wilden wat doen voor de kinderen en hun ouders, nu het vakantie is. Omdat ze het wel veilig wilden doen, hebben ze contact gezocht met de gemeente. Samen met gemeente Smallingerland hebben ze de plannen verder uitgewerkt.
Femke Huitema en Marian Poort organiseren de speurtocht © Omrop Fryslân, Timo Jepkema
Bij de bakker krijgen de kinderen en hun ouders een tasje met daarin wat lekkers en de opdrachten. Zo moeten ze op hertenjacht. In tien etalages hangt een afbeelding van een hert, die ze moeten vinden. De plaatjes zijn van buiten af te zien, zodat ze de winkels niet in hoeven. Er is ook een foto-opdracht.
Op speurtochtdrachten.nl is te zien of er nog tasjes met opdrachten beschikbaar zijn. Aan het eind van de speurtocht krijgen de kinderen een 'goodiebag' met presentjes van lokale ondernemers.