Cambuur-directeur: kort geding is de wedstrijd van het jaar

Het kort geding van vrijdag waarmee SC Cambuur promotie wil afdwingen naar de eredivisie, is voor de club de wedstrijd van het jaar. Dat zegt algemeen directeur Ard de Graaf op SCCambuurTV.
Ard de Graaf © www.orange-pictures.nl
Volgens De Graaf is het kort geding het enige waar ze bij de club momenteel mee bezig zijn. Cambuur stond bovenaan in de eerste divisie, maar de KNVB besloot dat er vanwege de coronacrisis niemand promoveert of degradeert.
Cambuur wil dat besluit laten toetsen door de rechter, omdat het besluit niet volgens de reglementen zou zijn. De club heeft het kort geding aangespannen met De Graafschap. Die club stond tweede, een plek die normaal gesproken ook recht geeft op promotie. Beide clubs worden in de rechtszaal vertegenwoordigd door Dolf Segaar. Die had liever een nieuwe algemene ledenvergadering gezien met alle betaaldvoetbalclubs, maar zo'n vergadering komt pas later.
Het kort geding dient vrijdag om 10.00 uur in Utrecht. Publiek kan er niet bij zijn, maar het kort geding is wel live te volgen op omropfryslan.nl en in de Omrop-app.