Sander Arends verwacht niet veel meer van tennisseizoen: "Ik ben niet positief"

De topsportkalender van 2020 is een rommeltje voetbalcompetities liggen stil of zijn, zoals in Frankrijk en Nederland, al definitief klaar. Het wielerseizoen is zo druk dat de grote rondes van Spanje en Italië elkaar overlappen in oktober. En het toptennis ligt over de hele wereld stil. De eerdere nummer 1 van de wereld Rafael Nadal heeft laten weten er serieus rekening mee te houden dat het seizoen 2020 nu al voorbij is. Hoe beleeft Leeuwarder tennisser Sander Arends deze tijd?
Sander Arends © Orange Pictures
Of het seizoen inderdaad al over is, durft Arends niet te zeggen. "Het is voor iedereen een beetje koffiedik kijken. Alle restricties over de hele wereld moeten eerst opgeheven zijn voordat het internationale tenniscircuit weer op gang komt. Als er geen vaccin is zullen landen denk ik niet het vrije reizen opengooien." Het is extra lastig omdat het tennis in mondiale sport is. "Het probleem is dat we week na week van continent naar continent reizen, iedereen moet overal vandaan komen."
Volgens de Leeuwarders maakt het niet veel uit wanneer de beslissing over het wel of niet doorgaan van toernooien gemaakt wordt. "Ik denk dat het voor de spelers in principe niet heel veel uitmaakt, wij zijn straks al blij als we enige toernooien kunnen spelen." Hij verwacht er niet veel van. "Ik ben niet positief dat er nog veel getennist gaat worden."

Weer aan het trainen

Arends is in België, en kan woensdag voor het eerst in tijden weer eens trainen. "De banen hier zijn deze week geopend, en als het goed is ga ik over anderhalf uur mijn eerste balletje weer slaan, na zeven weken. Verder heb ik fysiek heel veel gedaan, qua algemene fitheid gaat het erg goed, maar sportspecifiek heeft alles stilgelegen, dus heb je wel even tijd nodig dat weer op te pakken."
Sander Arends