Kappers willen graag weer open, met plexiglas of niet

Omdat het kabinet mogelijk de coronamaatregelen wil versoepelen, hebben ook de kappers de hoop dat zij weer mogen knippen. Kapster Aly-Marij uit Leeuwarden: "Iedereen wil het liefst zo snel mogelijk weer worden geknipt."
Kappers binne klear om iepen te gean © Omrop Fryslân, Timo Jepkema
Aly-Marij heeft de hoop dat ze binnenkort weer van start kan gaan, maar de kapster wil ook niet op de zaken vooruitlopen. "Ik hoop het, maar wij zijn afhankelijk van wat zij zeggen", zegt de kapster over de maatregelen van het kabinet.
Toen Rutte op 21 april al enkele maatregelen versoepelde, was er onder de eigenaars van kapperszaken ook dezelfde hoop om straks weer open te gaan. Dat zij nog steeds dicht moesten blijven, was voor Aly-Marij een teleurstelling.

Hygiëne

Mocht het deze keer wel doorgaan, dan gaat ze haar klanten knippen in de nieuw opgeknapte salon. Met desinfecterende handgel en mondkapjes voor personeel én voor klanten, hoopt Aly-Marij het hygiënisch te houden. "Wij zullen ze sowieso om hebben", zegt ze over de mondkapjes.
"Wij laten het aan de klanten over of zij dat willen." De stoelen staan minder dan anderhalve meter uit elkaar, maar dat gaat Aly-Marij met plexiglas oplossen. "Alles is helemaal schoongemaakt, dus wij willen wel weer los. Wij willen wel weer knippen."
Verslaggever Hayo Bootsma in gesprek met Aly-Marij