Corné van de Erve: "De horeca kon binnen 20 minuten sluiten. Leuke uitdaging om binnen 20 minuten weer te openen"

Het kabinet versoepelt mogelijk de maatregelen voor de horeca. Er gaan geruchten in Den Haag dat Rutte woensdagavond in een persconferentie zal melden dat terrassen en strandtenten weer opengaan, met ingang van 1 juni.
Corné van de Erve: "De horeca kon binnen 20 minuten sluiten. Leuke uitdaging om binnen 20 minuten weer te openen"

Popelende horeca-ondernemers

Corné van de Erve, voorzitter van de Friese afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, vertelt dat hij al de hele dag telefoontjes krijgt van enthousiaste horeca-ondernemers in de provincie. Deze ondernemers zijn er al van overtuigd dat terrassen en strandtenten weer open zullen gaan. "En dan moet ik dat wel een beetje temperen, want het zijn natuurlijk nog geruchten, want we weten nog helemaal niets. Maar het is wel een fantastisch begin om de horeca weer open te krijgen. Je ziet ook dat gasten al bellen met de vraag of ze al weer kunnen reserveren."
Verslaggever Auke Zeldenrust praat met Corné van de Erve
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Terrassen en strandtenten ruimer opgezet

Horeca-ondernemers in bijvoorbeeld Leeuwarden houden zich al een tijdje bezig met ideeën om de terrassen ruimer op te zetten, bijvoorbeeld met een groot terrassenplein. De ondernemers willen graag weer open en willen graag weten waar ze aan moeten voldoen. Van de Erve, die zelf eigenaar is van restaurant Lokaal op Hatsum in Dronrijp, begrijpt dat goed. "Premier Rutte heeft wel vaker iets geroepen, waar hij dan toch op moest terugkomen, dus laten we even afwachten, maar wel positief blijven. De plannen die gemaakt moeten worden met de gemeente verwacht ik niet eerder dan volgende week. Kijk, we konden binnen 20 minuten de horeca sluiten, dan lijkt het mij een leuke uitdaging om ook binnen 20 minuten de boel weer te openen."
Mocht het kabinet woensdagavond grote veranderingen aankondigen, dan komt Omrop Fryslân met een extra uitzending van Fryslân Hjoed, met daarin de eerste reacties.