Jansen ziet komst Huntelaar wel zitten: "Een prachtige naam voor Heerenveen"

Het eerste seizoen van Johnny Jansen als hoofdtrainer van SC Heerenveen zit erop. Een vreemde tijd natuurlijk vanwege het coronavirus. Alle reden om met hem terug én vooruit te kijken. In de nieuwe SportCast vertelt de Noordwoldster over hoe hij het heeft beleefd en over zijn wensen voor komend seizoen. Waarbij je niet om de naam van Klaas-Jan Huntelaar heen kunt. Ook Jansen niet.
De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle voorgaande SportCasts te beluisteren.
SC Heerenveen maakte kortgeleden bekend dat onder andere Jens Odgaard weggaat. De spits wordt gehuurd van Sassuolo en gaat na dit seizoen terug naar Italië. Met Runar Espejord en jeugdspeler Rein Smit zijn er nog twee andere centrumspitsen, maar Jansen wil er eigenlijk nog iemand bij. Klaas-Jan Huntelaar is een naam die genoemd wordt en zijn komst ziet Jansen wel zitten: "Dat zou prachtig zijn. We zoeken een jongen waar je naartoe kunt voetballen, die een bal vasthoudt. De naam van Huntelaar komt altijd voorbij. Het is wel een prachtige naam voor Heerenveen, toch? Ik denk dat hij van ongelofelijke waarde kan zijn voor Heerenveen."
Ondanks de leeftijd van Huntelaar - hij wordt in augustus 37 jaar - is Jansen nog altijd erg onder de indruk van The Hunter. "Je ziet het aan zijn invalbeurten bij Ajax, zó gretig. Dat straalt nog steeds heel veel uit. Het zou een prachtige speler voor ons zijn. We gaan het beleven wat de toekomst gaat brengen."
© Omrop Fryslân
Jansen was lang assistent-trainer, maar stond dit seizoen voor het eerst op eigen voeten. Hoe kijkt hij terug op zijn eerste seizoen als trainer van SC Heerenveen? "Het eerste halfjaar was ik zeker tevreden over hoe we verdedigd hebben met elkaar. In de tweede seizoenshelft zijn we in balbezit beter, maar hebben we iets te veel goals tegen gekregen."

"Veel geleerd"

De oud-voetballer van SC Heerenveen, die één wedstrijd in blauw-wit heeft gespeeld, heeft zich als trainer ook erg ontwikkeld. "In het leiding geven aan het elftal en aan de staf, heb ik wel een heel bijzonder jaar meegemaakt. Daar heb ik wel heel veel in geleerd."
De Feansters beëindigen het seizoen als nummer tien van de eredivisie. Is dat teleurstellend? "Nee, dat niet. Maar ik vind wel dat er meer in had gezeten. We willen een rustig jaar hebben met elkaar, daarin zijn we geslaagd. We willen het thuispubliek vermaken, daarin zijn we geslaagd. We hadden in het linkerrijtje moeten staan. Daar hadden we nog wat wedstrijdjes voor gehad en we waren heel sterk in de eindsprint geweest", lacht Jansen.

Heerenveen-elftal van de eeuw

De club bestaat dit jaar honderd jaar en dus vragen we echte clubmensen van SC Heerenveen in de SportCast naar een speler die volgens hem of haar thuishoort in het 'elftal van de eeuw'. Trainer Johnny Jansen kiest voor Jeffrey Talan. "Er zijn niet zoveel jongens die vanuit Heerenveen het Nederlands elftal halen. Hij heeft acht interlands gespeeld en bovenal vind ik het een prachtige voetballer om te zien. Het is ook echt een clubman geworden in deze periode. Dan is hij voor mij de geschikte persoon om in dit elftal te spelen."
© Omrop Fryslân

SportCast

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer praten jou in de SportCast alle maandagen bij over al het sportnieuws, met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Geert van Tuinen.