PODCAST: 'Rare kwasten'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze vijftiende Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'Modderkoekjes'.

Uitzending 15: Rare kwasten

Gerrit houdt er van om te schilderen en te tekenen. Hij heeft les gehad van Koko, een bekende schilder. Koko overlijdt en Gerrit krijgt al zijn schildersspullen. Hij is er ontzettend blij mee tot hij tot de ontdekking komt dat er wat geks aan de hand is: de kwasten hebben een eigen wil. Gerrit heeft er geen controle over en dat zorgt voor bizarre situaties...
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify.
Kijk voor meer informatie en alle andere afleveringen van Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.