Sporter fan de Wike: Taeke Triemstra wil de beste kaatser aller tijden worden

Hij heeft eigenlijk nog één doel: de beste kaatser aller tijden worden. Taeke Triemstra heeft echter, zoals zoveel mensen, een probleem: het coronavirus. Doordat het seizoen niet begonnen is, wordt het voor hem nog een hele klus om dat te halen. Hij heeft nog twee volle seizoenen nodig. Minimaal.
Ynternetrepo Sporter fan de Wike: Taeke Triemstra
Aan de rand van Bitgummole traint Taeke bij zijn maat Tjisse Steenstra. Met Gert-Anne van der Bos en hun manager en coach Gabe van Leeuwen. Meestal eerst een rondje lopen, daarna vooral krachttraining. "Maar het is nog maar de tweede keer dat we weer bij elkaar zijn", zo vertelt Taeke Triemstra. "Het duurt natuurlijk ook nog wel even voordat we weer een wedstrijd kaatsen." Zoals het nu staat zal er niet voor 1 september gekaatst worden. De PC staat gepland voor 30 september.
Voor elke kaatser en liefhebber van de sport is dat balen. Maar misschien voor Taeke nog wel net wat meer. Hij heeft namelijk een doel. Hij wil de beste kaatser ooit worden. "Dat is wel een doel op zichzelf, ja." Om dat te worden, moet Taeke eerste worden op de eeuwige ranglijst. Kaatsers kunnen elke wedstrijd punten pakken. Bij een overwinning van een hoofdklassewedstrijd pak je drie punten. Een tweede plaats levert twee punten op. En als je derde wordt, pak je toch nog één punt.

Ivige ranglist

Plaats Kaatser Punten
1. Piet Jetze Faber 885
2. Hotze Schuil 876
3. Taeke Triemstra 790
4. Wiebren van Wieren 785
5. Sake Saakstra 770
16. Gert-Anne van der Bos 578
83. Tjisse Steenstra 293
De laatste twee seizoenen haalde Taeke 52 en 59 punten. Met dat aantal zou hij binnen twee jaar de eerste plaats te pakken hebben. Maar dit seizoen lijkt zo goed als verloren. "Ik heb sowieso al besloten na dit seizoen nog door te gaan. Zo wil je niet afsluiten. En in principe daarna ook nog wel een jaar. Maar dat weet je nooit. Het moet wel zo zijn dat het nog leuk is. De laatste jaren winnen we bijna alles, maar als ik onderaan bungel in de hoofdklasse, dan moet je ook de eer aan jezelf houden."
Taeke kaatst nu met Tjisse Steenstra en Gert-Anne van der Bos. "Als het aan mij ligt, gaan we nog wel even door met zijn drieën. Ik kaats al elf jaar met Gert-Anne en het klikt hartstikke goed." Bovendien wil Taeke niet ophouden als hij er zo dichtbij is. Hij is nu 37 jaar, begint het wel wat meer te merken in zijn lijf, maar als voorinse gaat het nog heel goed. "Ik wil niet de rest van mijn leven op 20 of 30 punten zitten van Piet Jetze. Dan moet ik gewoon doorgaan."