Kringloop Grou gaat weer open: op afspraak en maar een uur per keer

De kringloopwinkel in Grou gaat weer een beetje open. De zaak is zeven weken dicht geweest en krijgt steeds meer vragen van klanten over wanneer ze er weer mogen winkelen. Bezoekers kunnen voortaan op de website reserveren en mogen dan een uur winkelen, met tien mensen tegelijk. Zij moeten zich dan wel aan de coronamaatregelen houden.
De kringloop in Grou © Omrop Fryslân, Willem de Vries
Cöordinator Renny Ausma van de kringloop zegt dat er druk gewerkt is. ""Wij zijn zeven weken dicht geweest, maar we waren wel bezig. Met het opruimen van de zolder, met schilderen, en er is een lift gekomen. Ik moet eerlijk zeggen dat toen het dicht was, ik ook een beetje was aangedaan."

Route door de kringloop

De vrijwilligers maken alles in orde voor de opening. Ausma: "Op 6 mei kan er worden ingebracht en 12 mei gaat de winkel open. Maar wel beperkt. Wij moeten er wel veel voor doen. Wij hebben ook gekeken naar andere kringlopen. Daar was een beperkt aantal mensen voor het uur, dat werkte goed, Dus dat hebben we uitgedacht, ze moeten wel anderhalve meter aanhouden. Er is een route bedacht met genoeg ruimte tussen de stellingen. Maar het kan wel en het gaat door."
De kringloop noemt het zelfs 'Personal Shopping'. Dat kan op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Elke persoon die een reservering heeft gedaan, krijgt 10 regels toegestuurd, zodat er gedacht wordt aan veiligheid voor iedereen.
Verslaggever Willem de Vries bij de kringloop in Grou