Het is rustig op de Terschellinger campings: "Zo stil is het nog nooit geweest"

De meivakantie staat voor de deur, en voor Terschelling betekent dat normaal: volle boten, drukke terrassen en overal fietsers. Maar dit jaar brengt de vakantie bijna geen toeristen naar het eiland.
Hast gjin toeristen op fakansje op Skylge
Bezoekers van vakantiepark Eldorado hebben nog het geluk dat ze in een stacaravan met eigen wc en douche mogen zitten. De bezetting is klein, op het park voor 400 toeristen zijn maar 20 gasten. Jan en Simone Schotvanger zijn twee van de kampeerders. Jan: "Het is hier lekker rustig, ongewoon rustig. We hadden het liever anders gezien, maar het is niet anders in deze coronatijd. Anders zijn alle caravans al bezet, vooral in de meivakantie. Dan is het een en al vertier en drukte. Wij zijn hier 7 maart gekomen. Op zondag konden we nog rustig naar de kerk, maar de week erna konden we niets meer."
De opa en oma van Jan Schotvanger kwamen van Terschelling. "Ik kom hier eigenlijk al prenataal. Sinds de oorlogsjaren zijn we twee keer niet geweest, maar voor de rest altijd. Maar zo stil is het nog nooit geweest."

Vermaken

Simone vertelt wat ze op een dag doen: "We komen eigenlijk niet van het park af. Zo nu en dan maken we nog een wandeling in het bos. We laten onze boodschappen bezorgen en verder houden we ons aan de regels. We wonen op een flat, dus het is hier veel prettiger dan thuis. De kinderen mogen toch niet komen. Zij zitten ver weg. We wandelen, we doen een spelletje, we hebben onze schuurtjes geschilderd. We hebben prachtig weer gehad, dus we zitten lekker op het terras."
Verslaggever Auke Zeldenrust op Terschelling
Vakantiepark Eldorado op Terschelling © Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust