Cambuur-petitie van 15-jarige Erjen is al meer dan 24.000 ondertekend

Toen Erjen Bildt uit Leeuwarden vrijdag hoorde dat Cambuur niet promoveerde naar de eredivisie kwam hij in actie. Hij vond dat de Leeuwarder club zo onrechtvaardig werd behandeld dat er wat gedaan moest worden. Op internet begon hij met een petitie. "Cambuur en De Graafschap naar de eredivisie". Hij had gehoopt op zo'n duizend handtekeningen, maar de petitie is intussen al door meer dan 24.000 mensen ondertekend.
Cambuur-petysje fan 15-jierrige Erjen

Petitie aanbieden

Het doel van Erjen is om de petitie aan te bieden aan de voetbalbond KNVB en er zo voor de zorgen dat het besluit dat SC Cambuur niet zal promoveren opnieuw wordt bekeken.
Erjen is 15 jaar en woont in Leeuwarden. Hij heeft de liefde voor Cambuur niet met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten gekregen. Net niet. Zijn vader heeft niets met voetbal, die is van de Formule 1. Met vrienden gaat hij wel naar Cambuur. Hij vindt het een mooie club, met name ook om de historie van de club. De link tussen het wapen van Cambuur en de familie Van Cammingha, een familie van adel uit de Middeleeuwen.
Verslaggever Timo Jepkema praat met Erjen de Bildt
Erjen de Bildt bedacht de petitie © Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Burgemeester Buma

Erjen krijgt veel reacties op de petitie. Zelfs de burgemeester van Leeuwarden twitterde erover. "Ik vond het mooi om te zien dat burgemeester Buma twitterde over de petitie". En waarom een petitie voor Cambuur én De Graafschap? "Ik vind dat als Cambuur promoveert dat dan De Graafschap dat ook moet. Zij staan ook ver voor."

FIFA 16

Stiekem had hij al een beetje gehoopt op een feestje van 'zijn clubje' bij de Oldehove wanneer zijn Cambuur kampioen zo worden. Het mocht echter niet zo zijn door het uitbreken van het coronavirus. Als zijn petitie niets helpt dan zit er maar één ding op voor Erjen. "FIFA 16 spelen. Toen zat Cambuur nog in de eredivisie en dan help ik ze naar de Champions League."