Brand Dokkum: slachtoffer niet zwaargewond door vuur, maar door geweld

De vrouw die in de nacht van zondag op maandag zwaargewond uit een brandend huis uit Dokkum is gehaald, is niet door de brand gewond geraakt, maar door geweld. In de zaak is een 34-jarige Ferwerter aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting en poging tot doodslag.
Ferwerter (34) fertocht fan poging deaslach; frou swierferwûne troch geweld
Het slachtoffer, een vrouw van 29 uit Dokkum, is een bekende van de verdachte. Het huis werd in brand gestoken toen het slachtoffer en haar dochter van 3 jaar nog in het huis waren. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw ligt nog op de intensive care van het UMCG in Groningen.
De brand was in de nacht van zondag op maandag. De politie kwam als eerste aan bij het huis aan De Schans. Ze probeerden de vrouw uit de garage te halen, maar door de brand lukte dat niet. Op dat moment lag ook de dochter nog op de bovenverdieping van het huis. De brandweer heeft een paar minuten later de vrouw en de dochter gered.
Wat precies de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer was, heeft de politie niet bekend gemaakt. De buurt is in shock, mensen in de straat zeggen dat het een hele rustige buurt is.
De technische recherche heeft dinsdag nog een groot gedeelte van de dag onderzoek gedaan in de woning. De politie is op zoek naar getuigen. Ze zoeken voornamelijk meer informatie over een donkergrijze Volvo met een fietsendrager.
Verslaggever Ben de Jager over poging tot doodslag Dokkum