Gebroeders Anker stoppen met advocatuur

Het advocatenduo Anker en Anker stopt ermee. De tweelingbroers Hans en Wim Anker zetten eind volgend jaar een punt achter hun carrière, ze zijn dan 69 jaar. Dat lieten ze maandag vallen in de Sportcast van Omrop Fryslân, waar de Ankers het hadden over de juridische kansen voor SC Cambuur om te procederen tegen de procedure van de KNVB.
Bruorren Anker hâlde op mei advokatuer
Anker en Anker zijn landelijk bekend in de strafrechtadvocatuur. Hans is sinds 1979 advocaat, Wim sinds 1981. Sinds 1991 hebben ze een advocatenkantoor, dat staan aan de Ossekop in Leeuwarden. Het kantoor blijft wel bestaan, zegt Tjalling van der Goot op Twitter. Hij zit ook bij het kantoor: sit ek by it kantoar. "We hebben acht advocaten, allemaal gespecialiseerd in strafrecht. Kwaliteit gewaarborgd", schrijft hij.
Ze stonden onder andere de moordenaar van Gerrit-Jan Heijn, Ferdi E., en de hoofdverdachte in de grote Amsterdamse zedenzaak,Robert M., juridisch bij. Ook verdedigden ze de vier belagers van Meindert Tjoelker.
Wim en Hans Anker © ANP
De Ankers staan bekend als fanatieke supporters van SC Heerenveen. Ze geven privéredenen op als belangrijkste aanleiding om te stoppen met het werk.